Conducere

Comandant împuternicit

Locotenent colonel Emil Bobocea

Locotenent colonelul Emil Bobocea, născut la data de 1 decembrie 1970 în Oltenița, județul Călărași, a absolvit liceul militar ”Mihai Viteazul” în 1989. A fost admis în același an la Academia Tehnică Militară din București. A fost avansat la gradul de sublocotenent în anul 1993 și a absolvit Academia în anul 1996. Prima sa funcție a fost de ofițer de stat major în cadrul serviciului tehnic al brigăzii de artilerie din Lugoj. În 1997 a fost numit comandant al companiei de mentenanță din cadrul brigăzii de artilerie antiaeriană din Râmnicu Sărat. În 1999, sublocotenentul Emil Bobocea a fost numit pe funcția de șef birou armament și muniții din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focșani.

În 2001, căpitanul Bobocea a fost numit locțiitor al comandantului în cadrul Batalionului 469 Sprijin din Focșani. În această perioadă, a fost dislocat mai întâi ca și ofițer de stat major în cadrul ISAF Regional Command South (Comanda Regională de Sud) în 2007, iar mai apoi în cadrul Comandamentului pentru Operații EUFOR Ciad/RCA între octombrie 2007 și aprilie 2009. Locotenent colonelul Bobocea a absolvit Masterul de Comandă din cadrul Universității Naționale de Apărare în iulie 2012.
În octombrie 2012, locotenent colonelul Bobocea a fost numit ofițer de stat major pe probleme de logistică la  Reprezentanța Militară Națională a României la SHAPE. Pe timpul turului său a fost implicat în diferite grupuri de lucru și conferințe concentrate redislocarea forțelor ISAF, dezvoltarea de CONPLAN și implementarea Readiness Action Plan.

În octombrie 2015, domnul locotenent colonel Emil Bobocea și-a încheiat turul în Mons, Belgia, și s-a întors în România, unde a fost numit șef al biroului J4 din cadrul Unității de Integrare a Forțelor NATO România. În decembrie 2016, locotenent colonelul Emil Bobocea a absolvit Cursul Avansat de Stat Major pentru Operații Întrunite din cadrul Universității Naționale de Apărare.

Pentru activitatea sa a primit medalia pentru Operații ISAF Non-Article 5 și medalia UE pentru Securitatea și Politica de Apărare Comună.

Începând cu 24 august 2017 este împuternicit comandant al Unității de Integrare a Forțelor NATO România.

Domnul locotenent colonel Emil Bobocea este căsătorit din anul 1998 cu Camelia și împreună au trei copii: Rareș, Ștefan și Diana.