Conducere

Comandant împuternicit

Locotenent colonel Marius Chiriță

Locotenent colonelul Marius Chiriță, născut la data de 1 august 1974 în Craiova, județul Dolj, a absolvit Institutul Militar de Intendență și Finanțe în anul 1996.

După avansarea la gradul de sublocotenent, prima sa funcție a fost de ofițer de stat major în subordinea locțiitorului comandantului pentru logistică în Batalionul 115 Infanterie din Vânju-Mare iar, în 2004, a fost numit șef al logisticii la Batalionul 173 Mentenanță Craiova.

În 2009, căpitanul Chiriță a fost dislocat pentru un an în Sudan unde a participat la misiunea UNMIS ca observator militar. La întoarcerea în țară, ofițerul a fost avansat la gradul de maior și a ocupat funcția de șef compartiment achiziții la Batalionul Instrucție Comunicații și Informatică.

Maiorul Chiriță a urmat apoi cursurile programului de master în domeniul managementului logistic la Universitatea Națională de Apărare pe care l-a absolvit în anul 2012.

În octombrie 2013, militarul fost dislocat pentru a participa la a doua sa misiune internațională în Republica Democrată Congo, unde a fost observator în cadrul misiunii MONUSCO.

Următoarea funcție ocupată a fost, începând cu octombrie 2015, de șef secție operații logistice în cadrul noului Comandament de Divizie Multinațională de Sud-Est din București, România. La finalul anului 2015 a fost avansat la gradul de locotenent colonel.

În 2017, locotenent colonelul Marius Chiriță a fost numit șef al logisticii al Comandamentului Brigăzii Multinaționale de Sud-Est din Craiova.

De-a lungul carierei sale, ofițerul a absolvit cursuri de specializare NATO și ONU precum și cursuri de carieră în domeniul logisticii, ultimul fiind în 2016 cursul „Operații Multinaționale Întrunite (Joint) de nivel operativ” la Universitatea Națională de Apărare.

Pentru activitatea sa, ofițerul a primit Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Logisticii, medalia Națiunilor Unite și Semnul Onorific „În Serviciul Patriei” pentru 15 și 20 de ani de activitate.

Începând cu 12 martie 2019 este detașat și împuternicit comandant al Unității de Integrare a Forțelor NATO din București, România.

Locotenent colonelul Marius Chiriță este căsătorit și are doi copii.