Schimbarea comenzii la NFIU România

Data publicării: 
07/23/2019

București, România. În data de 24 iunie 2019, la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU ROU), a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii unității. Ceremonialul s-a desfășurat în prezența comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), general maior Daniel PETRESCU.

Domnul locotenent-colonel Marius CHIRIȚĂ a predat comanda NFIU ROU domnului locotenent-colonel Sorin ȘOANĂ. În discursul ce a urmat ceremoniei de predare-primire, domnul general maior PETRESCU și-a exprimat recunoștința față de domnul locotenent-colonel CHIRIȚĂ pentru modul în care a condus NFIU ROU pe timpul recertificării acestei unități, precum și aprecierea sa în ce privește profesionalismul cu care personalul NFIU și-a îndeplinit toate sarcinile și misiunile de până acum.

Anterior, domnul locotenent-colonel ȘOANĂ a lucrat în Direcția Operații din cadrul HQ MND-SE, fiind unul din membrii fondatori ai acestui comandament. Este licențiat în Jurnalism și filozofie și masterand în Studii de securitate. A absolvit cursuri militare în SUA, la Fort Benning și Quantico, precum și în Roma, Italia. De asemenea, a participat în teatre de operații, având o misiune în Kosovo și trei în Afghanistan.

”În perioada în care am lucrat în cadrul HQ MND-SE, am avut ocazia să fiu martor la dezvoltarea NFIU ROU încă de la începuturile sale. Am fost impresionat de evoluția acestui comandament nou și complex. Sunt nerăbdător să încep să lucrez cu dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu numit astăzi comandant al acestei unități”, a spus locotenent-colonelul ȘOANĂ în discursul său.