Locțiitorul șefului de stat major pentru sprijin/JFC Napoli a vizitat NFIU ROU

Data publicării: 
06/04/2019

București, România. Comandantul Unității de Integrare a Forțelor NATO România (NFIU ROU), locotenent colonelul Marius Chiriță, l-a primit miercuri, 29 mai 2019, pe generalul maior Werner Josef Haumann, locțiitorul șefului de stat major pentru sprijin (DCOS Support) al Comandamentului Aliat Întrunit din Napoli, Italia (JFC NP).

Această vizită face parte din procesul continuu de cooperare dintre NFIU ROU și JFCNP și cu această ocazie generalul maior Werner Haumann a fost informat cu privire la cum s-au dezvoltat procedurile de lucru cu Națiunea Gazdă, implicarea NFIU în exercițiul de mare vizibilitate  Saber Guardian 19, contribuția la procesul de planificare avansată la nivelul comandamentelor Alianței și stadiul procesului de recertificare al unității.

„NATO este o alianță politică așa că toate națiunile trebuie să fie de acord.” a spus generalul maior Haumann cu referire la planurile de adaptare ale Alianței.

NFIU ROU este situat în zona de responsabilitate a JFC NP iar legăturile de lucru cu acest comandament s-au dezvoltat continuu de la înființarea acestuia pe teritoriul României.