Locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat Terestru a vizitat NFIU

Data publicării: 
05/30/2019

București, România. Generalul locotenent Richard Cripwell, locțiitorul comandantului Comandamentului Aliat Terestru (LANDCOM), a vizitat miercuri, 29 mai 2019, Unitatea de Integrare a Forțelor NATO România (NFIU ROU).

Echipa de comandă a NFIU a susținut cu această ocazie o prezentare a rolului și misiunii comandamentului precum și legăturile cu alte comandamente NATO, Națiunea Gazdă precum și stadiul procesului de recertificare.

În cadrul discuțiilor purtate cu această ocazie, generalul locotenent Cripwell a arătat un real interes pentru acest comandament NATO tânăr și a adresat întrebări referitor la conexiunile NFIU cu Forța de Răspuns NATO (NRF) și cu națiunile contribuitoare cu trupe, rolul în pe timpul recepției, staționării și continuare mișcării (RSOM) dar și de procedurile prin care NFIU facilitează dislocarea trupelor SUA pe teritoriul României în cadrul exercițiului Saber Guardian 19.

„NATO are o abordare de 360 de grade asupra securității membrilor săi.” a reamintit generalul britanic în cadrul discuțiilor purtate cu membrii NFIU.

Generalul locotenent Cripwell face parte din forțele armate britanice și a preluat funcția de locțiitor a comandantului LANDCOM în februarie 2019 iar aceasta a fost la prima sa vizită într-un comandament NFIU.