Vizita Locțiitorului Comandantului Suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare la NFIU

Data publicării: 
10/05/2018

București, România. Amiralul Manfred Nielson, Locțiitorul Comandantului Suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare, a vizitat miercuri, 3 octombrie 2018, Unitatea de Integrare a Forțelor NATO în cadrul unei vizite oficiale în România.

Amiralul Nielson din Forțele Navale Germane a fost primit de către locțiitorul comandantului NFIU, comandorul Juan Ozores din Forțele Navele Spaniole.

Împreună cu personal cheie din NFIU, comandorul Ozores a discutat cu amiralul Nielson despre rolul și misiunea comandamentului în NATO, cooperarea cu Națiunea Gazdă, și despre planurile de viitor ale comandamentului. Comandorul Ozores a evidențiat realizările comandamentului în ceea ce privește relația cu Națiunea Gazdă, instruirea, exercițiile și implicarea în a face cunoscute în România obiectivele Alianței.

Această vizită importantă a subliniat cât de important este NFIU ca un multiplicator de forțe în cadrul Alianței. Amiralul Nielson și-a exprimat aprecierea pentru munca depusă de întreg personalul NFIU. El a oferit întreg sprijinul Comandantului Suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare pentru a face NFIU și mai eficient operațional dar și pentru ca o astfel de unitate, ai căror membri sunt foarte experimentați și pregătiți, să fie utilizată în cel mai bun mod posibil.

În timpul vizitei sale oficiale în România, Locțiitorul Comandantului Suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare a mai vizitat Universitatea Națională de Apărare, Comandamentul Diviziei Multinaționale de Su-Est și a avut o întâlnire cu Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

Amiralul Nielson are o experiență de peste 40 de ani și ocupă poziția de Locțiitorul Comandantului Suprem al Comandamentului Aliat pentru Transformare din aprilie 2016.

Misiunea Comandamentul Aliat pentru Transformare este de a contribui la a menține pacea, securitatea și integritatea teritorială a statelor aliate prin conducerea transformării structurilor militare, forțelor, capabilităților și doctrinelor. Această misiune trebuie să permită NATO să-și atingă nivelul de ambiție și să-și îndeplinească misiunile de bază.