Comandantul Brigăzii din Sud Estul Europei în vizită la NFIU România

Data publicării: 
05/22/2018

București, România. Astăzi, 22.05.2018, la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU ROU), generalul de brigadă Tudorică Petrache, comandantul Brigăzii din Sud Estul Europei, a efectuat o vizită de informare la sediul comandamentului. Delegația a fost întâmpinată de locțiitorul comandantului NFIU ROU, comandor Juan Ozores Massó.

În cadrul vizitei, membrii ai personalului NFIU ROU au prezentat generalului Petrache rolul și misiunea NFIU ROU, precum și câteva date generale despre structura în sine. Prezentarea generală a fost succedată de o prezentare a implicării NFIU ROU în cadrul Noble Jump 2017, cel mai important exercițiu multinațional în care NFIU ROU a fost implicat până în acest moment. Vorbitorii au ilustrat felul în care NFIU ROU a contribuit în cadrul exercițiului, precum și câteva dintre cele mai importante lecții învățate din acea experiență.

Prezentărilor le-a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri în care atât generalul Petrache și membrii delegației sale au avut ocazia să afle detalii specifice privind modul în care NFIU ROU contribuie la efortul NATO de a asigura pacea și securitatea în flancul estic al Alianței.

„Am fost direct implicat în exercițiul Saber Guardian 17, exercițiu în care a fost implicat și NFIU ROU. Acolo am avut ocazia să înțeleg că această structură a fost creată pentru o misiune foarte importantă.” a menționat generalul Petrache, la încheierea sesiunii de întrebări și răspunsuri. Acesta a mai evidențiat totodată că a fost o mare plăcere și onoare să îi cunoască personal pe cei care au facilitat mișcarea trupelor în cadrul exercițiilor Noble Jump 17 și Saber Guardian 17.

Vizita s-a încheiat cu un schimb de cadouri între reprezentanții celor două structuri și cu semnarea cărții de onoare a NFIU ROU de către generalul de brigadă Petrache.