Ofițer britanic medaliat la sediul comandamentului NFIU

Data publicării: 
05/08/2018

București, România. Maiorul John Axcell, din forțele terestre britanice, a primit medalia Long Service and Good Conduct (LSGC) în cadrul unei ceremonii desfășurate la sediul Unității de Integrare a Forțelor NATO, în data de 8 mai 2018.

La ceremonie au participat Ambasadorul britanic în România, ES Paul Brummell, locțiitorul Reprezentantului Permanent al Regatului Unit la NATO, Nick Pickard, și atașatul apărării în România și Republica Moldova, Comandorul Neville McNally.

Ambasadorul Marii Britanii în România, ES Paul Brummell, a declarat că a fost o mare plăcere să revină la NFIU Romania, l-a felicitat pe ofițerul britanic medaliat și a mulțumit membrilor NFIU pentru aportul lor la Alianța Nord-Atlantică. 

Maiorul John Axcell a fost avansat la primul grad de ofițer al Artileriei Regale în 2002. De-a lungul carierei sale a participat la misiuni internaționale și exerciții în peste 20 de țări. Din 2016 ocupă poziția de Șef birou Lecții învățate, exerciții și instrucție (J3/7) în cadrul Unității de Integrare a Forțelor NATO din București, România. ”Este un privilegiu sa primesc această medalie de la Ambasadorul Regatului Unit în România, în prezența colegilor din Națiunile Aliate și într-o țară așa frumoasă ca România” a declarat maiorul Axcell la finalul ceremoniei.

Medalia Long Service and Good Conduct (LSGC) are o tradiție de peste 180 de ani, fiind instituită de către Regele William al IVlea al Regatului Unit. Medalia se oferă pentru 15 ani de serviciu ireproșabil, fără abateri disciplinare, în cadrul armatei britanice.