Schimbarea comenzii la NFIU România

Data publicării: 
04/05/2018

București, România. Astăzi, 04.04.2018, la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU ROU), a avut loc ceremonia de predare primire a comenzii comandamentului. Ceremonialul s-a desfășurat în prezența comandantului Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE), general de brigadă Daniel Petrescu, a locțiitorului comandantului HQ MND-SE – general de brigadă Thomas Carden JR – și a reprezentantului Statului Major al Forțelor Terestre, general de brigadă Dorin Toma.

Domnul locotenent colonel Emil Bobocea a predat comanda NFIU ROU domnului colonel Cornel Tonea. În discursul ce a urmat ceremoniei de predare-primire, domnul general de brigadă Petrescu și-a exprimat recunoștința față de locotenent colonelul Emil Bobocea pentru modul în care a condus NFIU ROU, precum și aprecierea sa în ce privește profesionalismul cu care personalul NFIU și-a îndeplinit toate sarcinile și misiunile de până acum. „Nu am ascuns niciodată faptul că apreciez munca voastră. Ne putem da seama că vă știți meseria datorită performanței voastre de până acum. Pentru un comandament atât de mic, sunteți foarte apreciați. Și am încredere că domnul colonel Tonea va fi un lider bun. A parcurs fiecare etapă de la comandant de pluton la comandant de batalion și sunt convins că va face o treabă bună.”, a spus generalul de brigadă Petrescu.

Anterior, domnul colonel Tonea a fost comandantul Batalionului 495 Parașutiști. Înainte de a ocupa funcția de comandant de batalion, a fost șeful G3 în cadrul HQ MND-SE. „În perioada în care am activat ca ofițer de stat major în cadrul HQ MND-SE, am avut ocazia să fiu martor la dezvoltarea NFIU ROU. Am fost impresionat de evoluția acestui comandament nou și complex. Sunt nerăbdător să încep să lucrez cu dumneavoastră. Este o onoare pentru mine să fiu astăzi aici în calitate de comandant al acestui comandament”, a spus colonelul Tonea în discursul său.