Șeful de Stat Major al Corpului de Dislocare Rapidă al NATO din Turcia în vizită la NFIU ROU HQ

Data publicării: 
03/14/2018

București, România. Astăzi, 13.03.2018, la Unitatea de Integrare a Forțelor NATO (NFIU ROU), Șeful de Stat Major al Corpului de Dislocare Rapidă al NATO din Turcia (NRDC-T COS), general de brigadă Özkan ULUTAȘ, a fost primit de către locțiitorul comandantului NFIU ROU, comandor Juan OZORES MASSÓ.
Întâlnirea a avut ca subiecte principale interoperabilitatea și rolul NFIU ROU în exercițiile viitoare care vor implica și NRDC-T.
NRDC-T, ca și comandament al unei Forțe de Reacție Rapidă (Terestră), trebuie să fie instruit și pregătit la un nivel de reacție ridicat pentru a se disloca, la ordinul NATO, într-o zonă de operații desemnată de Comandantul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SACEUR) pentru a executa operații militare combinate și întrunite astfel:
•ca și comandament al Corpului,
•ca și comandament al Componentei de Comandă Terestră,
•ca și comandament întrunit al structurii de forțe (NATO Force Structure Joint HQ) pentru a comanda operații terestre de mică anvergură (Small Joint Operation),
•și ca și un comandament capabil să sprijine comandamentul întrunit al structurilor de comandă NATO (NCS Joint HQ) în comanda operațiunilor de mare anvergură (Major Joint Operations), sau pentru a întări operațiunile deja în desfășurare.
Toate misiunile au ca obiectiv sprijinul Operațiilor de Management al Crizelor sau pentru a susține operațiile existente.
După introduceri, NRDC-T COS a participat la un briefing susținut de personalul NFIU în care s-au prezentat, în primă fază, misiunea și situația actuală a NFIU ROU. A doua parte a prezentării s-a concentrat pe exercițiul multinațional Noble Jump 2017, în care s-a vorbit despre rolul NFIU ROU în cadrul exercițiului, precum și lecțiile identificate pe timpul fazelor de planificare și de execuție a acestuia.
Implicarea NFIU ROU în exercițiile multinaționale a reprezentat un subiect de mare interes pentru generalul de brigadă ULUTAȘ. „Sarcina voastră nu este ușoară, însă performanța voastră a fost foarte bună, dacă e să privim în urmă, la ce ați făcut până acum” a menționat NRDC-T COS pe timpul discuțiilor ce au avut loc în urma prezentării.
Vizita s-a încheiat cu un schimb de cadouri onorifice între reprezentanții structurilor și semnarea Cărții de Onoare a NFIU ROU de către generalul de brigadă ULUTAȘ.