Delegația Colegiului de Comandă și Stat Major al Bundeswehr în vizită la NFIU România

Data publicării: 
03/01/2018

București, România. Astăzi, 01.03.2018, la comandamentul NFIU România (NFIU ROU) a fost primită delegația Colegiului de Comandă și Stat Major al Bundeswehr din Hamburg, Germania, condusă de contraamiralul de flotilă Karsten SCHNEIDER, locțiitorul comandantului și șeful departamentului Instrucție și Educație din cadrul Academiei Bundeswehr din Hamburg, Germania. Obiectivul vizitei informarea delegației cu privire la rolul și misiunea NFIU ROU.

Personalul NFIU ROU a prezentat, în primă fază, aspecte generale legate de locul și rolul NFIU ROU, precum și informații legate de modul de funcționare al structurii, provocări întâmpinate și obiectivele de viitor.

A urmat apoi o informare cu privire la contribuția NFIU ROU în cadrul exercițiului multinațional Noble Jump 2017, exercițiu ce a constituit cea mai amplă acțiune în care NFIU ROU a fost implicat în decursul anului trecut. În această prezentare, s-a discutat concret rolul structurii în cadrul întregului exercițiu. Au fost menționate totodată lecțiile identificate pe parcursul exercițiului. De asemenea, locotenent colonelul Michael SCHOCK a prezentat colegilor săi germani perspectiva sa ca militar german într-un comandament multinațional de pe teritoriul României.

În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri ce a succedat prezentarea, discuția s-a concentrat pe lecțiile identificate în cadrul exercițiului Noble Jump 17 și pe natura provocărilor pe care NFIU ROU le-a identificat pe teritoriul României.

După sesiunea de întrebări și răspunsuri, membrii delegației au oferit comandantului NFIU ROU un simbol de apreciere pentru ospitalitatea cu care au fost primiți în cadrul structurii. Comandantul NFIU ROU, locotenent colonelul Emil BOBOCEA, a menționat că Germania este un colaborator important pentru NFIU ROU și că membrii Academiei Bundeswehr vor fi mereu bineveniți.

La finalul vizitei, contraamiralul de flotilă Karsten SCHNEIDER menționat faptul că vizita la NFIU ROU a fost foarte utilă, dat fiind faptul că, nu cu mult timp înainte, au avut ocazia să viziteze Ministerul Apărării Naționale, unde au primit o perspectivă la nivel strategic, iar acum, la NFIU ROU, au avut ocazia să vadă ce se întâmplă la nivel tactic, și cum se leagă procesele între ele.

Vizita s-a încheiat cu o fotografie de grup a delegației și cu semnarea cărții de onoare a NFIU ROU de către contraamiralul de flotilă Karsten SCHNEIDER.