Șeful Statului Major al Corpului Aliat de Reacție Rapidă în vizită la NFIU România

Data publicării: 
06/09/2017

În data de 8 iunie 2017, Șeful Statului Major al Corpului Aliat de Reacție Rapidă (COS ARRC), general maior Will BRAMBLE, a efectuat o vizită la NFIU România. Fiind prima unitate de acest tip pe care o vizitează, obiectivul vizitei a fost atât informarea sa despre funcționarea structurilor de tip NFIU, cât și modul în care structura a abordat procesul de RSOM (recepție, staționare și continuarea mișcării) pe timpul exercițiului Noble Jump 2017.
Generalul maior Bramble a participat la o prezentare informativă legată de modul de funcționare al NFIU ROU. Concret, s-a vorbit despre elementele comune cu celelalte structuri de acest tip și ce aspecte sunt specifice structurii românești în relația sa cu Națiunea Gazdă. Au fost prezentate apoi informații legate de exercițiul Noble Jump 2017, menționând situația actuală, provocările pe care le-au întâmpinat pe  parcurs și lecțiile învățate din aceste experiențe.
Discuțiile au continuat centrate pe lecțiile învățate pe parcursul exercițiului, și s-au prezentat posibile soluții pentru fiecare dintre ele. Generalul Bramble s-a arătat interesat în mod special față de acele lecții învățate la nivelul NFIU ROU care pot fi aplicate tuturor structurilor de acest gen, în vederea creșterii eficienței Alianței în acțiunile viitoare.
Pe timpul vizitei, generalul maior Bramble s-a declarat impresionat de faptul că NFIU ROU a reușit să facă față cu succes complexității pe care o implică dislocarea unei multitudini de națiuni pe teritoriul României. El a concluzionat că, din punctul său de vedere, structura și-a îndeplinit foarte bine misiunea.
Vizita s-a încheiat cu semnarea în cartea de onoare a NFIU ROU.