NFIU Romania față în față cu cei mai tineri militari

Data publicării: 
03/16/2017

Elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza au făcut cunoștință cu personalul comandamentului NFIU Romania. Comandantul NFIU, colonelul Cătălin Ticulescu, a oferit ocazia liceenilor să cunoască și să discute cu personalul român și străin ce încadrează structura multinațională.
„Cariera militară poate fi foarte frumoasă și vă poate oferi foarte multe oportunități. Armata vă va permite să vă instruiți și să participați la misiuni alături de militari ai țărilor aliate, să participați la cursuri în țară și în străinătate, iar mai nou, o nouă oportunitate este că veți avea ocazia să lucrați într-un mediu multinațional, în cadrul unui comandament NATO, chiar pe teritoriul României. Una din condițiile cheie este să cunoașteți foarte bine limba engleză, eventual și o a doua limbă străină.” le-a transmis colonelul Ticulescu înainte de a le prezenta echipa multinațională. Liceenii s-au arătat curioși și au pus întrebări referitoare la ce înseamnă să îți servești țara departe casă, despre NATO și mediul de lucru multinațional. Au aflat prin ce etape au trecut militarii români pentru a putea să încadreze funcții în NFIU, cum s-au adaptat militarii străini și familiile lor în România și despre stilurile de viață ale unor oameni ce provin din culturi diferite.
Pentru mulți dintre ei a fost prima ocazie de a întâlni și interacționa cu militari din armatele străine și de a afla despre angajamentele NATO în România.