Ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, a vizitat NATO Force Integration Unit

Data publicării: 
03/04/2016

Vineri, 4 martie 2016, ministrul apărării naționale, Mihnea Motoc, împreună cu șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, și seful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul maior Dumitru Scarlat, au desfășurat o vizită de documentare și informare la NATO Force Integration Unit (NFIU) din București.

În cadrul acestei vizite, comandantul NFIU ROU, colonelul Cătălin Ticulescu, a prezentat ministrului Motoc misiunea și structura unității și stadiul operaționalizării. De asemenea, ofițeri români și străini din cadrul comandamentului, au prezentat, pe specialiăți, nivelul la care se află momentan NFIU ROU.

“Constituirea celor două structuri multinaţionale ale NATO de comandă-control şi creşterea semnificativă a numărului de exerciţii găzduite şi organizate de România sunt exemple concrete ale capacităţii Armatei României de a se adapta noilor provocări de securitate din regiune”, a spus ministrul Motoc.

La final, demnitarul român a precizat că operaționalizarea completă  a celor două comandamente NATO de pe teritoriul României, NFIU ROU și MND-SE, rămâne una dintre prioritățile de top ale Ministerului Apărării Naționale și i-a asigurat pe militari de tot sprijinul necesar.

În finalul vizitei ministrul a discutat cu ofițerii români și internaționali ce încadrează comandamentul.